«Ma Rainey»: Το «κύκνειο άσμα» του Τσάντγουικ Μπόουζμαν αποκτά αφίσες χαρακτήρων

Στη δημοσίευση των επίσημων αφισών για καθέναν από τους κεντρικούς χαρακτήρες του «Ma Rainey’s Black Bottom» («Η Θρυλική Μα Ρέινι») προχώρησε το Netflix. Με ημερομηνία κυκλοφορίας τις 18 Δεκεμβρίου, η επερχόμενη ταινία της συνδρομητικής ψηφιακής πλατφόρμας φιλοξενεί την τελευταία εμφάνιση του πρόωρα χαμένου Τσάντγουικ Μπόουζμαν («Black Panther», «42»).

Τα γεγονότα της ταινίας διαδραματίζονται στο Σικάγο του 1927, εστιάζοντας στη ζωή της Ma Rainey, γνωστής και ως «μητέρας των μπλουζ» (Βαϊόλα Ντέιβις). Η ένταση κορυφώνεται σε ένα στούντιο ηχογράφησης, όπου μια μπάντα session μουσικών συναντά την εμβληματική τραγουδίστρια. Η αδάμαστη Ma συμμετέχει σε μια φλογερή διαμάχη με τον μάνατζερ και τον παραγωγό της, οι οποίοι προσπαθούν να ελέγξουν τη μουσική της, ενώ δεν διστάζει να συγκρουστεί και με το συγκρότημα που την περιμένει. Ο Μπόουζμαν ερμηνεύει τον ρόλο του Levee, ενός από τα μέλη της μπάντας που φιλοδοξεί να μείνει στην ιστορία ως διάσημος τρομπετίστας.

Στον τελευταίο του ρόλο, ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν ερμηνεύει έναν session μουσικό.

Η ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του δις βραβευμένου με Πούλιτζερ Όγκαστ Ουίλσον, αποτελεί έναν ύμνο στη μετασχημαστική δύναμη των μπλουζ και στους αδέσμευτους καλλιτέχνες που αρνούνται να αφήσουν τις προκαταλήψεις της ρατσιστικής κοινωνίας να υπαγορεύσουν την αξία τους. Στη σκηνοθετική καρέκλα κάθεται ο βραβευμένος με Tony Τζορτζ Σι Γουλφ.

Ο Τσάντγουϊκ Μπόουζμαν, ένας πολλά υποσχόμενος ηθοποιός που τα τελευταία χρόνια είχε κάνει άλματα καριέρας στη χολιγουντιανή βιομηχανία (πρωταγωνιστώντας μεταξύ άλλων ως βασιλιάς Τ’Τσάλα στον άκρως επιτυχημένο «Μαύρο Πάνθηρα» της Marvel), έφυγε πρόωρα από τη ζωή τον περασμένο Αύγουστο σε ηλικία 43 ετών. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις, η ερμηνεία του στο «Ma Rainey» αποτελεί ένα πολύ δυνατό χαρτί, βάζοντάς τον από θέση ισχύος στην κούρσα για ένα μεταθανάτιο βραβείο Όσκαρ. Η συνέχεια επί της (τηλεοπτικής) οθόνης…

Επιμέλεια: Νίκος Γαργαλάκος

Μια σκέψη σχετικά μέ το “«Ma Rainey»: Το «κύκνειο άσμα» του Τσάντγουικ Μπόουζμαν αποκτά αφίσες χαρακτήρων

Σχολιάστε